Optoforce Kft.

E-mail: info@optoforce.com
Telefon: +36 1 907 0907
Cím: OptoForce Kft. Aradi utca 16, H-1043 Budapest

Az OptoForce 2012-ben alapított budapesti / magyarországi hi-tech cég. A cég története egyetemi projektként indult, amikor a cég két alapítója – Tar Ph. és Veres József Ph.D. a bionikát és a robotikat ugyanabban az osztályban tanulmányozták az egyetemen. Elindították a projektet egy kétlábú robot készítésére. Az egyik fókuszpont a robot érzékeinek kifejlesztése volt, így meg kellett mérni az XYZ tengely mentén fellépő erőket. Olyan réteges szerkezetet fejlesztettek ki, amelyben a szilikon valójában nagyobb terhelés mellett változtatná meg alakját, és ez lehetővé tette a mérést minden irányban.

Az OptoForce-t híres befektetők támogatják, mint a magyar kockázatitőke-befektetők Day One Capital, Finext Startup és Momentum, valamint Enrico Krog Iversen, az Univerzális Robotok korábbi vezérigazgatója.

A cég most arra törekszik, hogy erőforrás-vezérlést hajtson végre az ipari automatizálásban részt vevő tömegekre, forradalmi optikai technológiával több tengelyirányú erő / nyomatékérzékelővel. Az OptoForce az ipari robotokat érintéssel érinti, így több feladatot automatizálhat, és időt takaríthat meg.

Dömötör Ákos, az OptoForce vezérigazgatója kifejti: “Sok feladat az emberi kéz ügyességét igényli. Az OptoForce-ban arra törekszünk, hogy ezt a tapintást adjuk a robotoknak. “Ez hatékonysághoz vezet a gyártás során. A vállalat globális jelenléttel rendelkezik, a fő piacok az Egyesült Államok, Ázsia és Európa.

 

 

 

 

Print Friendly